LMN gaat naar Zweden. Waarom je deze reis niet mag missen!

Onze Lean journey gaat ditmaal naar Södertälje. We bezoeken aldaar Toyota en Scania in het schitterende Zweden. Beide bedrijven genieten een zeer hoog aanzien als het gaat om hun Lean expertise. Ga mee en leer van hun ervaring. Deze reis mag je niet missen als Lean Management voor jouw bedrijf een essentieel onderdeel is van de strategie.
Voor het najaar staat er weer een schitterend event gepland ditmaal naar Zweden. Als LMN hebben we reeds een paar maal Nissan Sunderland (UK) bezocht, maar ook Audi in Ingolstadt. Stuk voor stuk zeer interessante reizen waar deelnemers uit verschillende bedrijven aan hebben deelgenomen.
Dat Lean niet ophoudt bij een 5-S programma weten we allemaal. Toch is het lastig om z’n programma ook na 2 of zelfs 10 jaar nog volop in beweging te houden. De ervaring leert dat het al weer snel naar de achtergrond verdwijnt en uit het zicht raakt. Toch kiezen bedrijven zoals Toyota en Scania heel duidelijk voor een strategie waarbij Lean Management prominent aanwezig blijft met idem dito resultaten.
In deze studiereis willen we met name inzoomen hoe deze bedrijven dat doen en welk resultaat hiermee wordt behaald. Met de opgedane kennis kan men een goed vervolg geven aan het eigen Lean programma maar ook, indien nodig, een boost geven als je eigen Lean programma toch wat achterop is geraakt.
Wij nodigen dan ook van harte Directies, Managers, COO en natuurlijk Lean coördinatoren uit om deel te nemen aan deze 2 daagse studiereis.

Bezoek Toyota fabriek Mjölby 29 november:
Thema 1: Design, Tollgates design review process;
Thema 2: TPS set up/roll out, achtergrondinformatie van de TPS filosofie;
Thema 3: Quality assurance en daily management
Thema 1: Design, Tollgates design review process
Nadat de basis is gevestigd voor een stevig Lean huis, gaat ook het product design een belangrijke rol spelen bij de procesoptimalisatie. Tollgates, modular design en CTO komen hierbij sterk naar voren. Engineering bepaald in grote mate het succes rondom dit thema! Hoe gaat Toyota hier mee om en hoe borgt men de resultaten?
Thema 2: TPS set up
Toyota staat al jaren bekend als een sterke promotor als het gaat om hun TPS programma. De structuur en de aanpak zijn daarbij de leidraad voor vele andere programma’s. Wat is hun basis gedachte en hoe passen ze dit,  zelfs nog na 72 jaar, consequent toe binnen hun eigen bedrijven. Leer hoe Toyota dit wereldwijd toepast.
Thema 3: Quality assurance en daily management
Deze productie site is slechts 10 jaar geleden overgenomen van BT! De Toyota bedrijven staan bekend om hun Zero defect programma. De quality assurance aanpak staat in nauw contact met hun daily management programma. Hoe maak je Zero defect werkelijkheid en hoe verbind je het management aan deze filosofie? Bekijk hoe Toyota deze plant in 10 jaar tijd heeft getransformeerd.

Bezoek Scania Motoren fabriek Södertalje 30 november:
Thema 1: Strategieplan
Thema 2: Standaarden voor leidinggevende.
Thema 1: Strategieplan
Scania staat bekend om het consequent doorvoeren van Lean door hun gehele organisatie van hoog tot laag. Hoshin Kanri  vormt de basis voor deze strategie binnen Scania, welke zij inmiddels hebben uitgewerkt tot een uitgebreid systeem specifiek toepasbaar op management en directie. Deze break through strategie is essentieel voor bedrijven die met Lean hun bedrijf willen upgraden naar een hoger plan en blijvend resultaat willen boeken op langere termijn. Leer hoe Scania dit onderdeel wereldwijd toepast!
Thema 2: Standaarden voor leidinggevende.
Standaardisatie is een belangrijke bouwsteen in lean productie. Naast standaardisatie van de primaire taken in het productie proces is het ook toepasbaar voor leidinggevenden. Het helpt de organisatie om het werk van leidinggevenden minder persoonsafhankelijk en onderwerp van continu verbeteren te maken. Daarnaast zorgt het voor een betere flow van activiteiten en informatie in de processen waar de leidinggevende betrokken is. Veel van deze zaken staan ook beschreven in het boek “Creating a Lean Culture” van schrijver David Mann. Maak kennis met hoe Scania een concrete invulling geeft aan dit concept!

Het programma:
Dinsdagavond 28 november aanvliegen op Linköping Zweden. (KLM lijnvlucht)
Hotel in Linköping.                         Hotel informatie volgt nog.
Woensdag 29 november.                Bezoek Toyota
Woensdag 29 november                 avond  Transfer naar Södertalje per taxi.
Hotel in Södertalje.                         Hotel informatie volgt.
Woensdag 29 november avond    Gezamenlijk diner met gastspreker (onder voorbehoud).
Donderdag 31 november.              Bezoek Scania plant motoren fabriek
Donderdag 31 november avond   Transfer luchthaven Bromma – Stockholm
Donderdag 31 november avond   Retourvlucht Amsterdam.

Kosten
Voor leden van LMN bedraagt de deelname kosten € 798,- p.p.  Niet leden betalen € 895,- p.p. Het bedrag is inclusief de lokale tranfers van hotel naar hotel, hotel naar Toyota & Scania en transfer naar luchthaven Stockholm. Daarnaast het gezamenlijke diner op 29 nov en de bezoeken aan beide fabrieken Toyota en Scania.
Niet in de prijs inbegrepen zijn de vlieg-, hotelkosten en transfer luchthaven – Linköping hotel (aankomst). Je dient zelf het hotel en de vlucht te organiseren. Na aanmelding volgt hierover meer informatie.
Aanmelden: Mis deze waardevolle reis niet! Meld je aan via info@leannetwork.nl of schrijf je hieronder in.

Schrijf je hier in voor de reis naar Zweden

* indicates required