Lean Office 5 daagse training
Lean Office – Green Belt Training
Ook in de Engineering en Office-omgeving is de behoefte aan Lean groot. Veel bedrijven weten dat juist hier nog veel verspillingen zitten, maar zijn niet in staat om adequaat met Lean aan de slag te gaan.
Doelstelling
Uw ‘product’ bestaat uit een dienst of service. Ook daarbij spelen doorlooptijd, betrouwbaarheid en optimale processen een belangrijke rol. De training leert u hoe u deze factoren kunt beïnvloeden en blijvend kunt verbeteren. U krijgt de bagage om zelfstandig verbeterprojecten uit te voeren.
Opbrengst
Door dit opleidingsprogramma leert u om problemen in uw processen op te sporen, te analyseren en verminderen. De training vormt een gedegen basis om de werkprocessen en waardestromen binnen uw organisatie continu te stroomlijnen. U bespaart tijd, geld en ruimte en vergroot de effectiviteit van uw organisatie.
Programma
Lean-technieken zoals Business Value Stream Mapping, Waste-analyse, Poka-Yoke en 5S vormen de basisingrediënten van dit trainingsprogramma. Hoe herken je de verspillingen al in een vroeg stadium en met welke Lean stappen kan dit worden aangepakt? Aan de hand van praktijkvoorbeelden verduidelijkt Lean Office de achterliggende theorie. Daarbij maken we gebruik van concrete oefeningen. We ordenen de randvoorwaarden, uitgangspunten en het implementatiemanagement en leggen ze duidelijk uit. Daarnaast besteden we aandacht aan de benodigde softskills om verbetertrajecten succesvol te begeleiden.
Samengevat bestaat het programma uit:
De methode om verbetertrajecten te selecteren en scherp te definiëren.
Vijf praktische Lean-stappen om verbetertrajecten succesvol te realiseren.
De Lean-tools die hierbij worden toegepast.
De softskills die cruciaal zijn voor het slagen van een verbetertraject.
Behandelen van de eigen praktijkcases of lopende verbetertrajecten.
Optioneel kan dit programma worden uitgebreid voor in-company trainingen met een naar uw wensen op maat gemaakt pakket.
Voor wie?
Medewerkers, managers en Lean-projectleiders die verbetertrajecten gaan uitvoeren of hieraan een belangrijke bijdrage hebben van:
Ondersteunende processen (bijvoorbeeld financiën of inkoop) van productiebedrijven.
Dienstverlenende organisaties (zorginstellingen, banken, verzekeraars, utiliteitsbedrijven).
Docenten
Onze docenten beschikken over ruime ervaring met het invoeren van de Lean-principes bij dienstverlenende bedrijven en in de industrie. Zij helpen u met het vertalen van de principes, tools en technieken naar uw organisatie. Deze training wordt gegeven door Coen van den Bergh, manager Kwaliteit en Processen en Lean Programma-manager bij Delta N.V., de Zeeuwse leverancier van energie, infra-, milieu en digitale diensten die werk biedt aan 3.000 professionals.
Data & Locatie
De Lean Office – Green Belt Training duurt in totaal vijf dagen. Tussen de trainingsdagen is voldoende tijd ingebouwd voor voorbereiding en uitwerking van opdrachten.
Trainingsdata: volgen spoedig
Kosten
Voor Leden van het  Lean Management  Netwerk geldt een speciaal tarief van € 1.895,- per persoon. Niet-leden betalen € 2.195,-.
Certificaat, Cursusmateriaal en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Prijs is exclusief BTW.
Meer Informatie of aanmelden
Wilt u meer informatie of direct aanmelden? Laat uw gegevens achter op onderstaand formulier.
U kunt ook contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat van LMN. Voor meer informatie klik hier.
T (085) 87 69 280 of 06 103 623 69
E info@leannetwork.nl
W www.leannetwork.nl